Piatra lunii octombrie – Turmalina

0
1046
turmalina piatra semipretioasa

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au atribuit diferite semnificații pietrelor, fiind convinși de proprietățile lor terapeutice.

Fiind utilizate în industria bijuteriilor pentru rolul lor estetic, acestea se clasifică în pietre prețioase – diamant, rubin, safir și smarald – și pietre semiprețioase, printre care se numără ametist, agat, acvamarin, granat, rubix, onix, beril, opal, topaz, zircon, turmalină și multe altele.

Caracteristicile și proprietățile turmalinei

Considerată piatra lunii octombrie, turmalina este un silicat complex de aluminiu și bor care se găsește în mai multe zone ale globului – Marea Britanie, Groenlanda, SUA etc.

Spre deosebire de alte pietre semiprețioase, acest cristal are o strălucire aparte având în vedere compoziția sa chimică extrem de complexă care poate varia de la un mineral la altul. Aflându-se pe poziția cu numărul 7 – 7.7 pe scara lui Mohs, mineralul poate fi găsit într-o mare varietate de culori – Schroll (opacă), Indigolită (albastră), Sandia (cristalul „pepeneʺ).

În general, acţiunea tămăduitoare a mineralului depinde de culoarea pe care acesta o are. Astfel, pietrele de culoarea verde contribuie la menținerea unei stări de sănătate pozitive (în special, în ceea ce privește funcționarea ficatului); cele albastre reușesc să elimine încordarea nervoasă,îmbunătățesc somnul, alungă insomniile.

În același timp, pietrele negre îndeplinesc un rol profilactic în cazul răcelilor.

Conform unor cercetări recente, turmalina este un cristal unicat care posedă un câmp electric constant.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul „turmalină” provine din singaleză, de la „turamali”, care înseamnă „piatra care atrage cenușa”. În germană, este cunoscut sub denumirea de „turmalin”, iar în franceză termenul capată forma de „tourmaline”.

Beneficii pe care turmalina le are asupra organismului uman:

  1. Piatra are un rol de stimulare a circulației sangvine și influențează calitatea sângelui;
  2. Îmbunătățește funcțiile sistemului limfatic, endocrin și hormonal;
  3. Contribuie la mărirea metabolismului celular, influențând pozitiv schimbul de substanțe;
  4. Oferă echilibru sistemului nervos vegetativ.

Turmalina verde – Verdelita

turmalina verde Se spune că persoanele care poartă bijuterii împodobite cu această piatră sunt ferite de influențe energetice negative, beneficiază de un sistem nervos întărit și sunt protejate de mai multe boli.

Mulți artiști preferă această piatră deoarece inspiră multă creativitate. De asemenea, poate fi o alegere potrivită pentru cei care suferă de oboseală cronică și de epuizare, considerându-se adesea că acest mineral contribuie la refacerea și regenerarea celulelor.

Turmalina Roz – Rubelita

turmalina rozPrezența unui astfel de mineral în viața unei persoane atrage iubirea și aduce o stare de entuziasm.

Cei care poartă bijuterii cu turmalina roz își deschid inima, fiind pregătiți să ofere și să primească, la rândul lor, iubire.

De asemenea, mulți oameni consideră că turmalina roz poate elimina sentimentele negative cum sunt, de pildă, regretele sau temerile care îi pot afecta pe purtători.

Turmalina neagră – Schroll

turmalina neagraCei care optează pentru bijuterii împodobite cu turmalină neagră se bucură de protecție sporită împotriva energiilor joase.

Mineralul are rolul de a forma un scut prin intermediul căruia sfera emoțională a purtătorului este protejată.

Astfel, sentimente negative precum mânia, gelozia, insecuritățiile sau părerile de rău se risipesc rapid, fiind diminuate de proprietățile turmalinei schroll.

Turmalina albastră – Indigolita

turmalina albastraAcest mineral alungă grijile și tristețile, oferă o stare de liniște purtătorului și contribuie la clarificarea exprimării verbale – de pildă, în cazul cântăreților, a oratorilor etc.

Este benefică deoarece, datorită striațiilor sale, canalizează toate energiile pozitive.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ