Top 10 cele mai scumpe inele de logodnă din lume

0
901
Kate Middleton nunta

Încă din cele mai vechi timpuri, bijuteriile au fost încărcate de semnificații puternice, fiind privite adesea ca semne ale puterii regale, ca forme de exprimare a recunoștinței sau ca simboluri ale iubirii. În semn de apreciere și pentru a-și demonstra dragostea, loialitatea și gratitudinea, în trecut bărbații dăruiau damelor bijuterii, obicei care s-a păstrat până în zilele noastre.

Potrivit istoricilor, femeile din familiile regale își cumpărau adesea cele mai scumpe bijuterii pentru a se simți cât mai speciale, etalându-și în același timp posibilitățile financiare. De la broșe, diademe, coliere și brățări, până la inele, toate făceau parte din colecțiile generoase ale damelor din trecut. Prezentul nu diferă cu mult.

Printre cele mai îndrăgite bijuterii din momentul actual se numără inelul de logodnă, obiect care timp de secole a reprezentat un simbol al iubirii eterne și al fidelității, păstrându-și semnificațiile până în zilele noastre.

Fiind un accesoriu foarte apreciat de către doamnele și domnișoarele din întreaga lume, acesta reprezintă o dovadă a prețuirii și a iubirii pe care partenerul i-o poartă alesei inimii sale. Este, de asemenea, un obiect foarte important atât pentru femeile de rând, cât și pentru vedetele care celebrează iubirea.

În cele ce urmează, îți vom prezenta un top al celor mai scumpe inele de logodnă oferite vreodată.

10. Inelul de logodnă al Prințesei Diana – 317.200 $

Încrustat cu safir albastru și cu diamante de culoare albă, inelul a fost dăruit Prințesei Diana de către Prințul Charles și a devenit o bijuterie de familie. În prezent, bijuteria îi aparține cunoscutei Kate Middleton, Ducesa de Cambridge.

9. Inelul de logodnă al Annei Kournikova – 2,5 milioane $

Enrique Iglesias i-a dăruit Annei Kournikova un inel de logodnă care avea în centru un diamant mare și roz de 11 carate, tăiat în formă de pară. Frumusețea acestei bijuterii constă tocmai în aspectul netradițional, para fiind flancată de două diamante triunghiulare, de culoarea albă.

8. Inelul de logodnă al actriței Catherine Zeta-Jones – 2,5 milioane $

Această bijuterie se remarcă prin faptul că piatra principală – un diamant de 10 carate – este montată orizontal și este înconjurată de 28 de diamante cu dimensiuni mai mici.

7. Inelul de logodnă al stimatei Jacqueline Kennedy Onassis – 2,6 milioane $

Jacqueline Kennedy Onassis, soția celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, a primit un inel de logodnă în valoare de 2,6 milioane $. Având o formă foarte complexă și fiind decorată cu un smarald și cu diamant, bijuteria a fost purtată de celebra doamnă doar de două ori, iar în restul timpului a fost depozitată într-un seif.

6. Inelul de logodnă al Melaniei Trump – 3 milioane $

În topul celor mai scumpe inele de logodnă oferite vreodată se înscrie și bijuteria pe care a primit-o Melania Trump de la soțul său: un inel de logodnă cu diamant de 15 carate, tăiat în stil smarald și montat în platină.

5. Inelul de logodnă al cântăreței Jennifer Lopez – 4 milioane $

Evaluată la 4 milioane de $, bijuteria pe care a primit-o Jennifer Lopez de la Marc Anthony era împodobită cu diamante albastre de 8.5 carate și avea o strălucire uluitoare.

4. Inelul de logodnă al actriței Grace Kelly – 4,06 milioane $

Prințul Rainier i-a dăruit actriței Grace Kelly un inel de logodnă care exprima rafinament și eleganță și era decorat cu un diamant de dimensiuni enorme. Potrivit la orice ținută pe care aceasta o purta, bijuteria avea o valoare estimată la peste 4 milioane $.

3. Inelul de logodnă al celebrității Paris Hilton – 4.7 milioane $

Paris Latsis i-a dăruit celebrității Paris Hilton un inel de logodnă creat din aur alb, cu un diamant dreptunghiular de dimensiuni mari în centru, însoțit de două diamante mai mici în părțile laterale. După destrămarea relației, Hilton a vândut bijuteria în cadrul unei licitații cu scopul de a ajuta victimele uraganului Katrina.

2. Inelul de logodnă al cântăreței Beyonce – 5 milioane $

În 2008, Beyonce a primit în dar de la Jay-Z un inel cu un diamant impecabil în formă octogonală, de 18 carate, a cărui frumusețe este evidențiată prin alăturarea câtorva diamante de dimensiuni mai mici, montate în platină.

1. Inelul de logodnă al actriței Elizabeth Taylor – 8,8 milioane $

Richard Burton i-a dăruit celebrei Elizabeth Taylor un inel cu diamant de 33.19 carate, care se remarca printr-o calitate de excepție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ